Marij Simons-Geyselaers: 40 jarig jubilaris bij Centre Beauté

Schoonheid kent bij Centre Beauté leeftijd noch grenzen, Marij is daarvan het sprekende voorbeeld.

In deze maatschappelijk vaak onzekere tijd van toenemend flex werken, schrijnende werkloosheid onder amper of niet opgeleide, maar ook onder hoog geschoolde en gekwalificeerde jongeren en de toenemende uitstroom van werkloos geraakte maar zeer ervaren en competente “Ouderen”, verdienen de “DIAMANTJES” in onze maatschappij bijzondere aandacht. Eén van die “DIAMANTJES” is Marij Simons-Geyselaars uit Berg & Terblijt.

Marij Simons-Geyselaers (56) is sinds 1976 in dienst bij Centre Beauté

Het is zomer 1976. Marijke Geyselaars is net klaar met haar schoolopleiding en verricht seizoenswerk in de Valkenburgse horeca. Wars van verder studeren reageert de amper 16 jarige Marijke op een advertentie in het streekblad “Land van Valkenburg”: “Meisje gezocht als verkoopster in Drogisterij te Berg & Terblijt.”

Centre_Beauté_Marij_40-jarig_jubileum

Zo start op 20 september 1976 de frisse en goed ogende Marijke als junior in wat dan heet “De Koepel,” eigendom van drogist Jos Maenen en zijn gedreven echtgenote Anny Janssen. Anny voert de bezielende leiding van het zich steeds intensiever op esthetica concentrerende bedrijf.

Marijke treedt in dienst op de dag, dat de eerste telg van Jos en Anny, zoon Michel, het daglicht ziet. Vanaf dag één werkt Marijke samen met Anny en haar zus en als trio runnen ze de winkel en draagt Marijke tevens een belangrijk en historisch steentje bij aan het wel en wee van het gezin Maenen.

Voor Michel en zijn in 1978 geboren zusje Charlotte is Marijke van meet af aan als een “tweede mama,” zegt Charlotte, nu zelf trotse moeder van twee jonge kindjes. Marij was en is nog altijd geïnteresseerd in school-, sport- en thans professionele prestaties van de (klein) kindjes Maenen. Charlotte herinnert zich als de dag van gisteren de gezellige lunch- en naschoolse uurtjes met Marijke. Als Charlotte voor haar opleiding naar Eindhoven verkast pinkt ook Marijke op maandagochtend bij de bushalte een traantje weg. Die liefde en passie voor kinderen ervaren nu ook Charlotte’s duo Liv en Luuk. Voor Charlotte is het een weldaad ’s ochtends om 08.15 uur Marij’s opgewekte stem “Goede morgen” te horen zeggen. “Gelukkig, daar is ze weer” denkt Charlotte dan. Zelf heeft ze enkele jaren geleden het hef van Centre Beauté van moeder Anny overgenomen.

De inmiddels al lang tot “Marij” uitgegroeide persoonlijkheid blijft ook na het huwelijk in 1981 met de haar toegewijde -vlotte, motorrijdende- Peter, haar werkgever trouw. Geboren uit interesse behaalt ze in 1991 zelf haar diploma schoonheidsspecialisatie.

Op 20 september a.s. viert Marij, te midden van het inmiddels tot tien personen uitgegroeide team Centre Beauté, haar 40 jarig dienstjubileum. Tesamen bedienen ze thans honderden klanten, van heinde en verre, en voornamelijk op het gebied van de steeds evaluerende esthetica, echter ook nog steeds talloze in de sector drogisterij en visagie.

Marijke wordt door de cliënten alom ervaren als een steeds loyale, vriendelijke, hulpvaardige, en zeer discrete bezige bij. Vriendelijk en geduldig aan de telefoon met merendeels makkelijke, maar ook met meer complexe klanten uit alle leeftijds- categorieen, bedreven in het -met een hartelijk woord en stralende glimlach- aannemen van mantels, verzorgen van een aangekleed kopje koffie of thee, bedienen van de telefooncentrale en adviserend in de aankopen van zowel huidverzorgende en make-up-, maar tevens drogisterij producten. Daarbij houdt ze de voorraadstanden accuraat bij.

Over haar werkervaringen bij werkgever Centre Beaute zegt Marij: “In de beginjaren concentreren we ons voornamelijk op de locale markt ‘Groot Berg & Terblijt’ en worden de afspraken handmatig in een afsprakenboek geregistreerd. Maar in de loop der jaren breidt zich de markt gestaag uit en komen klanten van heinde en verre om de succesformule van Centre Beauté steeds opnieuw te beleven. De dames Maenen zitten nooit stil, bij elke nieuwe huidverzorgingstrend wordt er terdege onderzocht of dit een aanvulling op het inmiddels zeer brede scala van behandelingen kan zijn. Daarbij schromen zij ook niet om zich te laten bijstaan door ervaren specialisten zoals bijv. cosmetisch arts Didier alsook visagiste Rocio. Vele klanten vinden Centre Beauté al vele jaren, sommigen al meerdere decennia.”

Schoonheid kent immers bij Centre Beauté leeftijd noch grenzen, Marij is daarvan het sprekende voorbeeld.


Lees onze oudere posts

Deze website maakt gebruik van cookies.

Sluit deze melding