Ontharen

Ongewenste haargroei is "cosmetische vijand nummer één". Maar liefst 60 tot 80% van alle West-Europese vrouwen heeft er last van. Wil je afrekeken met deze vervelende haartjes? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben al meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van ontharen. We zijn gespecialiseerd en gekwalificeerd in diverse ontharingsmethoden.

Veelal worden deze behandelingen vergoedt door je zorgverzekering. Raadpleeg hiervoor je polis. 

Centre Beauté hanteert 2 mogelijjkheden:

Elektrisch ontharen

Bij deze methode oeren wij aan de hand van Diathermie. Alle haarkleuren, ook blond, gijs en rossig, kunnen d.m.v. elektrisch ontharen wordne verwijdert.

Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerp naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

De behandelperiode varieert van enkele maanden tpt soms wel 1 a 2 jaar en is afhankelijk van de hoeveelheid en de tijdsduur van de behandeling. De periode tussen de 2 behandelngen wordt wel steeds groter. Als de oorzaak ligt in de verstoring van het hormonale evenwicht, dan blijft de kans op overtollige haargroei bestaan. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam diker en donkerder kunenn worden. deze donsharen kun je met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Prijzen 

Elektrisch ontharen klein 15 minuten   € 33,00
Elektrisch ontharen groot 30 minuten  € 53,00

 

Laser ontharen 

Bij deze methode werken wij met de Lumenis Lightsheer Desire laser. Tijdens een behandeling met laser wordt sterk gebundeld licht in de huid gestraald. Het pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug.

Geheel pijnloos is de behandeling niet, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. De laser methodes is effectief voor het reduceren van haar. Ze zijn niet geschikt voor licht blonde, witte, grijze en rode haren, omdat de haren niet genoeg pigment bevatten. De huidskleur is ook bepalend voor de werking van IPL/laser. De donkere en getinte huid bevatten veel pigment en hebben daarom een aangepaste instelling nodig.

Definitief ontharen bestaat. Feit of Fabel?

Zowel een feit als een fabel. Door ontharen met laser wordt de follikel opgeruimd en die ruimte wordt opgevuld door collageen. Het aantal haarfollikels ligt met je geboorte vast, dus als er één vernietigd is, dan is deze ook echt weg, dat is dus een feit.

Het spanningsveld ligt ‘m echter hierin dat je misschien verwacht dat je je leven lang haarvrij bent en dat is een fabel. Haarfollikels bevinden zich in verschillende fasen. De belangrijkste fasen voor ontharen zijn de 'groeifase' (anagene fase) en de 'rustfase' (telogene fase). De haarfollikels die zich in de groeifase bevinden worden alleen definitief verwijderd, en de haarfollikels in de rustfase blijven ongedeerd.

Aangezien er een groot deel van de haarfollikels zich in de rustfase bevinden, zullen er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn om een cosmetisch resultaat te bereiken. Er zijn dus altijd nabehandelingen nodig om het behaalde resultaat te behouden.

Behandelgebied en prijzen: dames

Bovenlip   €  57,50
Bovenlip en kin    €  97,50
Gelaat    € 115,00
Kin    €  65,50
Bikinilijn en oksels, aanbieding   € 97,50
Bikinilijn    € 97,50
Oksels    € 65,00
Boven- of onderbenen   € 187,50
Hele benen   € 325,00
Hele armen    € 152,50
Neus (vooraan)   €  25,00
Tussen wenkbrauwen    €  25,00

Behandelgebied en prijzen: heren

Hele rug incl. schouders      € 299,00
Halve rug incl. schouders    € 260,50
Borstkast incl. schouders   € 260,50
Neus (vooraan)
€  25,00
Tussen wenkbrauwen    €  25,00

Deze website maakt gebruik van cookies.

Sluit deze melding